Meeleefgezinnen gezocht

Kinderen met stressvolle ouders kunnen bij meeleefgezinnen worden ondergebracht
Fotograaf: © Meelefgezin.nl
Meeleefgezinnen stellen jonge kinderen (0 - 5 jaar) van ouders met psychische stress, angstklachten of depressie, in staat dat zij gezond kunnen opgroeien. Meeleefgezinnen doen dat door het kind op vaste tijden, een dag in de week en een weekend in de maand op te vangen in hun eigen huis. De echte ouders krijgen even de ruimte voor zichzelf, waardoor ze hun veerkracht behouden en de zorg voor hun kind kunnen volhouden. Dat is goed voor veilige hechting van het kind aan zijn ouders. Juist in de eerste 1001 kritische dagen in het leven van het kind is dat van groot belang voor zijn hele leven.

Meeleefgezinnen vinden het leuk om het jonge kind te zien opgroeien en daaraan een bijdrage te kunnen leveren. Plezier aan twee kanten in de zorg voor jonge kinderen! Juist deze kinderen leren bij het opgroeien wat 'zorgen voor elkaar' betekent in de samenleving.

Als voorbereiding op de rol van meeleefouder nemen beide meeleefouders deel aan de training. Zij delen in de training hun opvattingen hoe zij kunnen aansluiten op de opvoeding die de ouders zelf aan hun kind geven. Wat de gevolgen zijn van de psychische problemen voor de ouders én voor het jonge kind; en welke extra aandacht deze kinderen nodig hebben. Meeleefgezinnen zijn er voor de opvang van het kind, maar wisselen met de ouders ook uit over opvoedingsthema's.

In zes avonden krijgen meeleefgezinnen ook een onderlinge band, die dikwijls daarna wordt voorgezet in een groepsapp. Zij zetten zich in uit maatschappelijke betrokkenheid. Het betekent een mooie verbinding tussen kwetsbare - en stabiele gezinnen.

In Den Bosch start de training op dinsdag 30 januari 2017 om 19.30 uur. Geef u nu op om deel te nemen! U krijgt dan eerst een vragenlijst toegestuurd en krijgt daarna een huisbezoek om kennis te maken.

Op de website www.meeleefgezin.nl staat veel informatie.

Auteur:  Persbericht / A. Heeroma  Datum:  zondag 26 november 2017 
Bron:   PersberichtReageren
Uw naam: *
E-mail: *
Reactie:
Controle: vul 725 in

* Verplicht, mail komt niet op site

U kunt reageren op dit bericht


Er zijn geen reacties
______________________________________________________________________________
Meer Nieuwsberichten

26-11-17Meeleefgezinnen gezocht
25-11-17Huiskamer De Westhoek van Start
05-11-17Konijn zoekt eigenaar
24-09-17Parkeerhinder BBS Boschveld
22-07-17Vakantietijd
13-07-17Papiercontainers geplaatst
09-07-17Zomerfeest geslaagd
09-07-17Sensoor zoekt luisterende oren
08-07-17Lees Voor Lees Mee zoekt vrijwilligers
07-07-17Leeghwaterlaan afgesloten

Pagina 1 van 73

1 2   Volgende

Er zijn 722 berichten
Links van pagina's op deze site
Agenda BBS-Wijkplein Boschveld BrabantWonen Buurtkrant Copernikkel Documenten Gemeente Geschiedenis Home Links Nieuws OBB Ondernemersnetwerk Veemarktkwartier Vlekkenplan Werkgroepen Werkzaamheden Wijkplaats Wijkplan Zayaz