Boschveld Beweegt is de naam van het wijkplan voor de buurt Boschveld in 's-Hertogenbosch. Deze website is een gemeenschappelijk initiatief van BrabantWonen, Zayaz Gemeente 's-Hertogenbosch en OBB wijkraad.
Deze site bevat informatie over activiteiten en ontwikkelingen in de buurt.

Home BrabantWonen Gemeente OBB Zayaz Wijkplan

Agenda

BBS-Wijkpein

Boschveld

Buurtkrant

Copernikkel

Documenten

Geschiedenis

Links

Nieuws

Ondernemersnetwerk

Veemarktkwartier

Vlekkenplan

Werkgroepen

Oude site

Nieuwsbericht

Boschveld Live!

wijkraad OBB organiseert Boschveld Live!
Fotograaf: © OBB
Normaal organiseert de wijkraad OBB 6 keer per jaar een Boschveldoverleg. Dit is een bijeenkomst waar professionals bepaalde onderwerpen toelichten en bewoners vragen kunnen stellen of suggesties kunnen doen. De laatste jaren worden deze bijeenkomsten steeds minder vaak door bewoners bezocht, ondanks dat er vaak onderwerpen besproken die voor de buurt interessant zijn en waar bewoners kunnen laten weten wat ze van een bepaald onderwerp vinden.

Het Boschveldoverleg vindt plaats als een vergadervorm. Dat is mogelijk voor een aantal bewoners een reden om niet te komen. Het kan ook zijn dat het doel van het Boschveldoverleg duidelijk is of dat bewoners het gevoel hebben dat hun inbreng toch invloed heeft.

Voor het OBB is het belangrijk een mogelijkheid te hebben om bewoners (interactief) te informeren. Om toch een vorm te vinden om bewoners te informeren heeft het OBB nagedacht over een andere vorm. Op 19 juli 2021 heeft ze daarom Boschveld Live! geïntroduceerd. Het was een bijeenkomst op het plein bij het BBS waar diverse professionals en bewoners vertelden over hun ervaringen in Boschveld. Het lossere concept werd toen door bijna 100 bewoners bezocht.

Dit concept zal nu worden herhaald tijdens de Boschveld Live! wintereditie. Er zullen wederom een aantal onderwerpen onder de aandacht van bewoners gebracht worden tijdens een interactieve show. Een definitieve lijst van onderwerpen is nog niet bekend, maar er zal aandacht zijn voor het Veemarktkwartier, het gebruik van de BBS (bijvoorbeeld het onlangs gestarte jongerencentrum), ontwikkelingen in de Spoorzone en het parkeren in de buurt.

Er zal ook bekeken worden of er aandacht kan zijn voor een aantal activiteiten van Copernikkel (zoals de ReparatieStraat, Klussendienst en NaaiMeetup), ervaringen van nieuwe bewoners in de buurt en een idee voor een kindervakantieweek komende zomer.

Boschveld Live! vindt plaat op zaterdag 5 maart van 14.00 tot 17.00 in de BBS. Alle bewoners uit Boschveld zijn welkom. Bij grote drukte zal er gekeken worden naar alternatieven. Naast de presentatie van de onderwerpen is ook ruimte voor een hapje en een drankje en de kans om andere buurtbewoners te ontmoeten. Het evenement zal muzikaal worden opgefleurd door de Duketown Barbershop Singers.

Boschveld Live! komt niet in de plaats van het Boschveldoverleg, maar is hier een aanvulling op. De eerst geplande Boschveldoverleg staat gepland voor maandag 28 maart om 19.30 uur.Documenten

17-Nov-22Buurtkrant Boschveld november 2022
22-Sep-22Buurtkrant september 2022
14-Jul-22Buurtkrant Boschveld juli 2022
04-Jul-22Verslag Boschveldoverleg 30 mei 2022
26-May-22Buurtkrant Boschveld mei 2022
07-Apr-22Verslag Boschveldoverleg 28 maart 2022
26-Mar-22Agenda Boschveldoverleg 28 maart 2022
25-Mar-22Buurtkrant Boschveld maart 2022
27-Jan-22Buurtkrant Boschveld januari 2022
12-Dec-21Onderzoek geluidwering gevel Vlek 21

Meer documenten


Nieuwsberichten

20-Nov-22Boschveldoverleg gaat niet door
06-Nov-22Korting op regenton
06-Nov-22Marktpartij voor ontwikkeling Innovatie Kwartier
30-Oct-22Boschveld een gemiddelde buurt?
29-Oct-22Vermijd contact met dode vogels
24-Oct-22Gratis scootmobielcursus
16-Oct-22Bossche Bespaarteam van start.
12-Oct-22Start nieuwbouw Vlek 21
04-Oct-22Bruggen Westerpark opgeknapt
16-Sep-22Ontwerpbeschikking EKP-Noord ter inzage

Meer nieuws

© 2007 - 2022 Alle rechten voorbehouden   ※   Ontwerp De Vrije Letter   ※
info@boschveldbeweegt.nl
Disclaimer
Uit onderzoek is gebleken dat donkere achtergronden beter zijn voor uw ogen