Boschveld Beweegt is de naam van het wijkplan voor de buurt Boschveld in 's-Hertogenbosch. Deze website is een gemeenschappelijk initiatief van BrabantWonen, Zayaz Gemeente 's-Hertogenbosch en OBB wijkraad.
Deze site bevat informatie over activiteiten en ontwikkelingen in de buurt.

Home BrabantWonen Gemeente OBB Zayaz Wijkplan

Agenda

BBS-Wijkpein

Boschveld

Buurtkrant

Copernikkel

Documenten

Geschiedenis

Links

Nieuws

Ondernemersnetwerk

Veemarktkwartier

Vlekkenplan

Werkgroepen

Oude site

Nieuwsbericht

Boschveld Live met muziek en veel onderwerpen

wijkraad OBB organiseert Boschveld Live!
Fotograaf: © OBB
Zaterdag 5 maart organiseerde wijkraad Boschveld (OBB) voor de tweede keer een Boschveld Live! Hoewel het best zonnig was, vond het evenement toch binnen plaats in de BBS. Rond 14.30 uur begon het met muziek van het duo Dear Adem. De Barbershop Singers konden wegens ziekte niet. Ruim 20 bezoekers genoten van de muziek.

Rond 15.00 begon 'spreekstalmeester' Lauren van Voorst aan het programma over de onderwerpen die Boschveld betroffen. Het aantal bezoekers was ondertussen opgelopen tot ruim 40. Hij had een heel lijstje meegekregen waarbij het ogenschijnlijk onmogelijk leek dit in 1 uur te behandelen. Het lukte hem uiteindelijk wel.

Het eerste onderwerp ging over de Spoorzone. Sonja van Beek (programmamanager spoorzone namens de gemeente) gaf aan dat de ontwikkelingen van het EKP en Grasso belangrijk is voor de stad. Haar taak is om diverse partijen bij elkaar te brengen. Of Boschveld zelf hier voordeel van heeft durfde ze nog niet uit te spreken. Sonja de Jong (projectmanager namens de gemeente) gaf aan dat er al dit jaar bij het EKP gesloopt gaat worden. Dat is aan de kant waar afgelopen jaar tijdens de Bossche Zomer de Facade was gevestigd. Dit is onderdeel van Fase 1 die moet zorgen voor 400 nieuwe woningen. De procedure hiervoor is al gestart.

Vorig jaar wilde men vanuit Boschveld al een kindervakantieweek organiseren. Door gebrek aan vrijwilligers is dat toen niet gelukt. Liesbeth van Malsen liet weten dit jaar op zoek te zijn naar iemand die hiervoor de kar wil trekken. Uiteraard zijn vrijwilligers die in de laatste week van de zomervakantie voor begeleiding willen zorgen ook van harte welkom. Er werd aangegeven dat het een activiteit is waar je veel positieve energie van krijgt. Als je wilt meewerken, dan kun je je melden bij Anneke Baks van Kinderwerk Farent (telefoon 06 – 5532 2304 of per email).

Als volgende werd Yassine Mami bevraagd. Hij is manager van de BBS. Naast de school en de kinderopvang biedt de BBS ook ruimte voor andere activiteiten. Tijdens de coronaperiode waren er die amper, maar nu de beperkingen weg zijn, loopt de beschikbare ruimte al snel weer vol. Het gaat om diverse activiteiten zoals sport, kaarten en ontmoeting. Ook is er nu een ruimte waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten. Het is niet een echt jongerencentrum, want ze moeten de ruimte delen, maar wel een plek waar jongeren samen kunnen komen. Yasine gaf aan dat er vooral tussen 17.00 en 20.00 uur nog ruimte beschikbaar is voor activiteiten. Mensen die activiteiten willen organiseren kunnen onder voorwaarden ook financieel ondersteund worden vanuit de pluspakketten. Wie daar meer informatie over wil kan contact opnemen met Yasine. Verder riep hij op om mensen die alleenstaand zijn en op zoek zijn naar contact om eens binnen te lopen bij de BBS. Koffie of thee is (gratis) beschikbaar.

Het volgende onderwerp dat werd aangesneden was de NaaiMeetUp. Leidi Haaijer gaf aan dat de meeste mensen in de buurt dit wel kennen. Dit onderdeel van de Copernikkel biedt al 10 jaar de mogelijkheid voor bewoners om kleding te maken of te herstellen. Op dinsdag- en woensdagmorgen is de mogelijkheid voor reparatie van kleding. Op dondermorgen zijn er workshops voor mensen die beter met de naaimachine willen leren werken. Op vrijdagmorgen is er een inloopochtend. De NaaiMeetUp heeft een geldbedrag gewonnen voor het realiseren project waarbij een naaimachine op zonne-energie werkt.

Muna Mohammed van het Wijkplein vertelde dat iedereen die moeite heeft met het digitaal parkeren welkom is bij het Wijkplein voor ondersteuning. Ze heeft gemerkt dat er best nog veel bewoners zijn die moeite hebben met de digitale aanmelding van auto's voor bezoekersparkeren (voorheen waren daarvoor de 'geel kaartje', maar tegenwoordig moet een nummerbord digitaal worden aangemeld). Ook bezoekers die mantelzorg verlenen kunnen extra uren krijgen om te parkeren. Daarvoor moeten ze wel een mantelzorgverklaring hebben. Deze is via Farent te verkrijgen, als aan de voorwaarden wordt voldaan. Farent is ook onderdeel van het KOO Wijkplein.

Het volgende op het lijstje van Laurens was een interview met bewoners van Vlek 3. Ojan gaf aan dat het mooie woningen waren en het er prettig wonen is, maar had toch wel een paar klachten. Zo betalen de huurders servicekosten, maar vragen ze zich wel af waarvoor. Zo worden de algemene ruimten niet door BrabantWonen schoongemaakt en doen de bewoners dat nu zelf. Ze ervaren dat het lastig is om contact te krijgen met BrabantWonen. Ook het parkeren gaat niet goed. Regelmatig staan er niet-bewoners op het terrein waardoor de bewoners zelf er niet kunnen parkeren, terwijl ze hier wel voor wel betalen. Johannes Lijzen van het OBB gaf aan dat de wijkraad wel wil bemiddelen, maar die problemen niet kan oplossen. Bewoonster Anita gaf aan dat er al 2 keer een fiets is gestolen.

Stadsdichter Doeko L. kreeg de gelegenheid om een nieuw initiatief toe te lichten. Nu het Paleiskwartier en Boschveld steeds meer worden gezien als uitbreiding van de Binnenstad is ook het idee om gevelgedichten over het station heen te tillen. Het eerste gedicht zal in Paleiskwartier verschijnen bij de voormalige fabriekshallen (waar nu onder andere de Jumbo zit). Hij gaf aan dat iedere gevel wel geschikt is en als mensen zelf dichtinspiratie hebben ze zich mogen melden. Miesjel van Gerwen gaf aan dat er ook een project loopt voor kunst in de Spoorzoen. Dit jaar zal op de Onderwijsboulevard de eerste uiting zichtbaar worden.

Rond 16.00 uur ronde Laurens de middag af. Hij noemde nog vlug een paar onderwerpen zoals dat er op 12 maart weer NLDoet in de Boschveldtuin is en waar men dan kan komen werken aan het klaarmaken van de tuin en het herstellen van bakken waarin de planten groeien.

Boschveld heeft ook een wandelclub, maar je kan ook je eigen clubje beginnen, dit om bewoners wat meer aan het bewegen te krijgen. De wandelclub vertrekt vanuit de BBS.

Bewoonster Jantine is bezig om kleding een tweede leven te geven. Hierover en over andere onderwerpen was meer info te krijgen op een infomarkt, die was ingericht in de grote zaal van de BBS. Hier konden bewoners ook informatie krijgen over de plannen van de spoorzone, NaaiMeetup en nog een aantal buurtactiviteiten.

Na afloop konden bewoners onder het genot van een hapje (door Boschveld Wereldkeuken gemaakt) en een drankje nagenieten.

Documenten

17-Nov-22Buurtkrant Boschveld november 2022
22-Sep-22Buurtkrant september 2022
14-Jul-22Buurtkrant Boschveld juli 2022
04-Jul-22Verslag Boschveldoverleg 30 mei 2022
26-May-22Buurtkrant Boschveld mei 2022
07-Apr-22Verslag Boschveldoverleg 28 maart 2022
26-Mar-22Agenda Boschveldoverleg 28 maart 2022
25-Mar-22Buurtkrant Boschveld maart 2022
27-Jan-22Buurtkrant Boschveld januari 2022
12-Dec-21Onderzoek geluidwering gevel Vlek 21

Meer documenten


Nieuwsberichten

20-Nov-22Boschveldoverleg gaat niet door
06-Nov-22Korting op regenton
06-Nov-22Marktpartij voor ontwikkeling Innovatie Kwartier
30-Oct-22Boschveld een gemiddelde buurt?
29-Oct-22Vermijd contact met dode vogels
24-Oct-22Gratis scootmobielcursus
16-Oct-22Bossche Bespaarteam van start.
12-Oct-22Start nieuwbouw Vlek 21
04-Oct-22Bruggen Westerpark opgeknapt
16-Sep-22Ontwerpbeschikking EKP-Noord ter inzage

Meer nieuws

© 2007 - 2022 Alle rechten voorbehouden   ※   Ontwerp De Vrije Letter   ※
info@boschveldbeweegt.nl
Disclaimer
Uit onderzoek is gebleken dat donkere achtergronden beter zijn voor uw ogen