Boschveld Beweegt is de naam van het wijkplan voor de buurt Boschveld in 's-Hertogenbosch. Deze website is een gemeenschappelijk initiatief van BrabantWonen, Zayaz Gemeente 's-Hertogenbosch en OBB wijkraad.
Deze site bevat informatie over activiteiten en ontwikkelingen in de buurt.

Home BrabantWonen Gemeente OBB Zayaz Wijkplan

Agenda

BBS-Wijkpein

Boschveld

Buurtkrant

Copernikkel

Documenten

Geschiedenis

Links

Nieuws

Ondernemersnetwerk

Veemarktkwartier

Vlekkenplan

Werkgroepen

Oude site

Nieuwsbericht

VR-bril tegen eenzaamheid

Voormalige Wethouder Huib van Olden en Buurtvrouw Shivana Edwards proberen de VR-bril uit.
Fotograaf: © Michael Bögels
Onder het genot van een aangenaam zonnetje en de mooie wereldmuziek van de Boschveld Band is op donderdag 12 mei jongstleden in de Boschveldtuin de VR-bril officieel gelanceerd. De bedoeling van de VR-bril is om bewoners die zich eenzaam voelen of niet goed naar activiteiten in de buurt durven te gaan, kennis te laten maken met allerlei activiteiten. Thuis kijken met de VR-bril naar wat er gebeurt in bijvoorbeeld Resto van Harte om vervolgens daar een keertje naartoe te gaan om te eten en mensen te ontmoeten. De VR-bril, een moedige poging om eenzaamheid te verminderen.

Gabor Martens is één van de initiatiefnemers. "Het idee voor deze VR-bril is ontstaan in één van onze werkgroepen. Er zijn in onze buurt best wel mensen die eenzaam zijn, zorg mijden of niet uit huis komen. Nu zijn er tegenwoordig best veel hulpmiddelen in zorg-land. We zijn met een clubje in het land gaan kijken naar technologische ontwikkelingen die kunnen bijdragen om mensen uit hun eenzaamheid te halen en al pratende kwamen we op een VR-bril. Er is al heel wat technologische innovatie in het sociale domein, bijvoorbeeld de robot. Met deze VR-bril hopen we een eerste stap te zetten om zorgmijdende mensen in beweging te krijgen. De VR-bril is puur een hulpmiddel. Maar daar houdt het niet mee op. Het moet juist een aanzet zijn tot het verlagen van de drempel om zelf dingen te gaan ondernemen."

Er zijn negen initiatieven/ activiteiten te zien zoals: de NaaiMeetup, Sociaal Centrum de Westhoek, de Boschveldtuin en nog zes andere. Babs Visser is de eerste bewoonster van Boschveld die de VR-bril heeft uitgeprobeerd. Het Brabants Dagblad heeft daar aandacht aan besteed middels een interview met Babs en Buurtvrouw Shivana Edwards. Babs denkt wel dat ze nu eerder naar activiteiten gaat. Ze weet nu wat er allemaal gebeurt in de buurt.

Voormalig wethouder Huib van Olden mocht de VR-bril officieel introduceren in de buurt en dat deed hij met genoegen. "De VR-bril is leuk, maar het gaat erom wat erin zit. Het zou mooi zijn als je middels deze bril zonder enige belemmering drempelloos kunt gaan deelnemen aan activiteiten, want het gaat erom elkaar te ontmoeten in de buurt." Hij hoopte dat deze bril wellicht het begin is van contact leggen al dan niet met behulp van een sociaal werker. "Het leuke van Boschveld is dat jullie elkaar op deze manier weten te vinden. En je hebt maar één iemand nodig om eenzaamheid te verminderen."

Er zijn twee VR-brillen beschikbaar voor de buurt. Eén bril bij Buurtvrouw Shivana en één bril in het Wijkplein. Zowel Shivana als de mensen van het Wijkplein weten hoe de VR-bril werkt, want het gebruik vraagt wel enige uitleg. Maar één ding is zeker: De VR-bril is in ons land in het sociale domein een uniek concept. Er is nog geen ervaring mee opgedaan.

Het idee voor en de ontwikkeling van de VR-bril is ontstaan in de werkgroep eenzaamheid van het Buurtteam.Documenten

14-Jul-22Buurtkrant Boschveld juli 2022
04-Jul-22Verslag Boschveldoverleg 30 mei 2022
26-May-22Buurtkrant Boschveld mei 2022
07-Apr-22Verslag Boschveldoverleg 28 maart 2022
26-Mar-22Agenda Boschveldoverleg 28 maart 2022
25-Mar-22Buurtkrant Boschveld maart 2022
27-Jan-22Buurtkrant Boschveld januari 2022
12-Dec-21Onderzoek geluidwering gevel Vlek 21
12-Dec-21Aanpassingen ontwerp Vlek 21
06-Dec-21Onderzoek naar basisschoolkeuze ouders

Meer documenten


Nieuwsberichten

19-Jul-22Een buurtsportcoach in de buurt
02-Jul-22Wegwerkzaamheden
20-Jun-22Nieuwbouw Weener XL bereikt hoogste punt
11-Jun-22Studenten Kunstacademie in protest
28-May-22Dag tegen inbraak
28-May-22Boschveldtuin 10 jaar
27-May-22Discussieavond over feesten Brabanthallen
27-May-22Muziektheater in BBS Boschveld
26-May-22VR-bril tegen eenzaamheid
08-May-22Muurschildering

Meer nieuws

© 2007 - 2022 Alle rechten voorbehouden   ※   Ontwerp De Vrije Letter   ※
info@boschveldbeweegt.nl
Disclaimer
Uit onderzoek is gebleken dat donkere achtergronden beter zijn voor uw ogen