Copernikkel
Copernikkel is een werkwinkel en is gevestigd in het winkelcentrum aan de Copernicuslaan 308. Het doel van de winkel is om vraag en aanbod van diensten met elkaar te verbinden. Het kan dus zijn dat u voor bepaalde klusjes hulp nodig hebt. U kunt dan naar de Kopernikkel gaan. U kunt de dienst 'betalen' met een wederdienst, bijvoorbeeld een andere dienst, maar ook het aanbieden van een maaltijd. Dit is afhankelijk van welke overeenkomst er gemaakt wordt. Alleen materiaal kosten zijn voor uw rekening.


Deze werkwinkel heeft als doel bewoners met elkaar in contact te brengen als het gaat om dienstverlening.
Fotograaf: Zayaz
Ook kunt u kleren laten herstellen bij de Copernikkel of hulp krijgen bij computerproblemen. Ook zijn er regelmatig kleine tentoonstellingen in de winkel van buurtbewoners die kunst maken.

Ook wordt er regelmatig de ReparatieStraat georganiseerd. Dit is een middag waarop diverse mensen hulp aanbieden voor kleine zaken. Zie voor data de agenda.

Ook de Fietswerkplaats, gevestigd in een garagebox aan de Kelvinstraat, kan via de Copernikkel worden bereikt. Bij de Fietswerkplaats werken bewoners aan de reparatie van fietsen, maar organiseren ook fietslessen.

De Wereldkeuken serveert elke vrijdag om 18.00 uur een wereldmaaltijd. Het is elke keer anders, de ene keer Somalisch dan weer Marokkaans, maar even goed pannenkoeken. Elke week kunnen 15 bewoners aansluiten en de kosten zijn ongeveer € 5. De maaltijd wordt bereid en geserveerd in de BBS aan de Zernikestraat. Inschrijven kan bij de Copernikkel.

Copernikkel is ontstaan uit het project Kroon op je Wijk. Je kunt meer informatie vinden op de facebookpagina van Copernikkel.Laatste keer bijgewerkt dinsdag 29 december 2015
Documenten Copernikkel
Er zijn geen documenten gevonden
Nieuwsberichten Copernikkel

26-09-16Held van Boschveld
21-05-16Koenders ontmoet Boschvelders
18-05-16Minister Koenders bezoekt Boschveld
30-03-16Copernikkel is een coöperatie geworden
17-03-16Zaterdag weer ReparatieStraat
26-01-16'Wij gaan fietsen' wint prijs
09-01-16Nieuwjaarsontmoeting CopernikkelEr zijn 7 berichten
Links van pagina's op deze site
Agenda BBS-Wijkplein Boschveld BrabantWonen Buurtkrant Copernikkel Documenten Gemeente Geschiedenis Home Links Nieuws OBB Ondernemersnetwerk Veemarktkwartier Vlekkenplan Werkgroepen Werkzaamheden Wijkplaats Wijkplan Zayaz