Home Organisaties Nieuws Agenda Vlekkenplan

Zie mededeling

Warning: Undefined variable $data in /customers/c/b/3/boschveldbeweegt.nl/httpd.www/config.php on line 7
Seniorenconsulent bij Eerste Hulp Bij Geldzaken

Seniorenconsulent bij Eerste Hulp Bij Geldzaken
28-May-2023

Leestijd 2 minuten

Paul-SeniorenconsulentEHBG.jpg title =
Paul is de ouderenconsulent bij Eerst Hulp Bij Geldzaken.
Fotograaf: Gemeente - Bron: Gemeente


Als u vragen en zorgen heeft over uw financiële situatie kunt u terecht bij Eerste Hulp Bij Geldzaken (EHBG) van de gemeente 's-Hertogenbosch. Daar zitten medewerkers met verstand van zaken klaar met hulp en advies. Helemaal gratis en vrijblijvend. Sinds kort is er ook een speciale seniorenconsulent bij EHBG: Paul. Hij weet alles van de regelingen en toeslagen die er zijn voor ouderen om hun inkomen (tijdelijk) aan te vullen.

Paul houdt zich bezig met het voorkomen, aanpakken en oplossen van financiële problemen bij senioren. Hij vertelt: "Ik wil dat zoveel mogelijk ouderen weten dat ze met financiële vragen en zorgen bij ons terechtkunnen. Wij kunnen helpen om weer grip te krijgen op uw geld, zodat u zich minder zorgen hoeft te maken en meer rust krijgt in uw leven."

De seniorenconsulent kijkt waar problemen zitten en wat daaraan kan worden gedaan. Er wordt niet alleen gekeken naar wat er al is, maar juist ook naar waar mensen recht op hebben en misschien nog niet krijgen. "Ik controleer bijvoorbeeld of inwoners alle toeslagen en regelingen krijgen waar ze voor in aanmerking komen. Bijvoorbeeld huur-, zorg- en energietoeslag. Maar ook een tegemoetkoming voor een maaltijdservice", zegt Paul.

Sommige senioren lukt het niet om naar EHBG toe te komen. Daarom gaat de seniorenconsulent thuis bij ze langs. "Daar neem ik alle tijd om samen, in hun vertrouwde omgeving en in alle rust, te kijken naar hun financiële situatie." Wat direct kan worden opgelost, pakt hij meteen aan. "Uit mijn ervaring weet ik dat dat kan bij zo'n 80% van de vragen. En anders maken we een volgende afspraak of stuur ik mensen door naar andere hulpverleners. Bijvoorbeeld om de administratie op orde te krijgen of om schulden aan te pakken.

Wilt u ook hulp van de seniorenconsulent? Wacht niet te lang en bel om een afspraak te maken: 073 - 615 5155. U krijgt dan een medewerker van de gemeente 's-Hertogenbosch aan de telefoon. Als u vraagt naar Eerste Hulp Bij Geldzaken, kunnen zij u doorverbinden. Een e-mail sturen mag ook.

Auteur: Gemeente (persbericht)