Home Organisaties Nieuws Agenda Vlekkenplan

Zie mededeling

Warning: Undefined variable $data in /customers/c/b/3/boschveldbeweegt.nl/httpd.www/config.php on line 7
Buurtteam in Westerpark

Buurtteam in Westerpark
08-Jun-2023

Leestijd 2 minuten

BT-flyer-23jun2023a.png title =
Het Buurtteam organiseert 21 juni 2023 activiteiten in het Westerpark.
Fotograaf: Buurtteam - Bron: Buurtkrant


Het Buurtteam organiseert regelmatig activiteiten waarmee ze in contact willen komen met bewoners. Op deze manier leren ze niet alleen de bewoners beter kennen, maar kunnen bewoners ook aangeven of er zaken zijn waar meer aandacht voor zou moeten komen. Er is geen garantie dat er dan ook meer aandacht komt, maar het kan wel worden doorgegeven aan andere organisaties die er wellicht iets mee kunnen.

Er is een Buurtteam dat werkt in Boschveld, Paleiskwartier en Deuteren. Op 21 juni organiseert het Buurteam een activiteit in het Westerpark. De bewoners van de drie buurten worden uitgenodigd om eens langs te komen. Tussen 13.00 en 14.30 uur is het Buurtteam aanwezig bij de beweegtoestellen tussen Deuteren en het Paleiskwartier. De activiteiten zijn vooral gericht op volwassenen. De oproep is om het perfecte plaatje te maken van je buurt, maar natuurlijk mag je ook gewoon vertellen wat je goedvindt in je buurt of wat je juist verbeterd zou willen zien. Voor het leukste plaatje is er een cadeautje.

Na deze activiteit verhuist het Buurtteam naar de andere kant van het Westerpark. Tussen 15.00 en 16.30 uur zijn ze aanwezig bij speeltuin Kinderkwek, aan de kant van Boschveld. In Buurtkrant Boschveld editie mei staat een tekening die kan worden ingekleurd. In Deuteren en Paleiskwartier is de tekening verspreid via de brievenbussen. Mocht je geen tekening hebben, dan kun je die afhalen in BBS Boschveld, Zernikestraat 2 (Boschveld).
De best ingekleurde tekeningen worden beloond met een cadeautje. Uiteraard zijn ouders ook welkom.

Bij het Buurtteam kun je met allerlei vragen terecht. Bijvoorbeeld met vragen op het gebied van relaties, financiƫn, gezondheid of bij de verwerking van ingrijpende gebeurtenissen. Maar ook als je iets wilt organiseren in je buurt samen met andere bewoners, als je op zoek bent naar vrijwilligerswerk of vragen hebt over mantelzorg. Samen met jou kijkt de medewerker van het Buurtteam wat er nodig is en wie je daarbij kan ondersteunen. Ze werken daarbij nauw samen met andere organisaties in de wijk, zoals bijvoorbeeld het Team Toegang en Regie, de GGD of de basisschool. Het Buurtteam werkt vanuit verschillende locaties in de wijk, bijvoorbeeld vanuit een Koo-Wijkplein of vanuit een Brede Bossche School.

Auteur: Alfred Heeroma