Home Organisaties Nieuws Agenda Vlekkenplan

Zie mededeling

Warning: Undefined variable $data in /customers/c/b/3/boschveldbeweegt.nl/httpd.www/config.php on line 7
Pétanque banen weer open na wateroverlast

Pétanque banen weer open na wateroverlast
07-Jun-2023

Leestijd 2 minuten

Petanque-DeFuik1-mei2023-persfoto2a.jpg title =
Algemeen Bestuurslid Hans van Woerkum en voormalig bestuurslid Harm Schilders brengen het laatste grind aan bij één van de pétanque-banen.
Fotograaf: Persfoto - Bron: Persbericht Pétanque Union Bois le Duc


Na ruim zes maanden niet meer op de eigen locatie gespeeld te kunnen hebben door aanhoudende wateroverlast, heropende Pétanque Union Bois le Duc 27 mei eindelijk haar zestien jeu de boules-banen tellende accommodatie aan De Fuik 10 (Sportpark De Schutskamp). Er is de laatste weken hard gewerkt aan de realisatie van een deugdelijk drainagesysteem waarbij alle banen volledig zijn afgegraven en opnieuw aangelegd. Dit was mede mogelijk door het omgevingsfonds van windmolens Rietvelden.
Op de ochtend voor de opening werden nog de allerlaatste werkzaamheden verricht, namelijk het aanbrengen van het grind, dit zodat in de middag de eerste boules konden worden gespeeld en waarbij de leden van de Bossche jeu de boules-vereniging elkaar sinds lange tijd weer op het eigen terrein konden ontmoeten. Dit alles uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje.

Vanaf nu is de Bossche jeu de boules-vereniging weer regulier open en wel iedere dinsdagavond, donderdagavond, zaterdag- en zondagmiddag. Dan rollen de boules weer massaal in Den Bosch West.

De eerste activiteiten staan al op de zeer uitgebreide agenda van de vereniging waaronder de 'Bossche bollenmix' op zondag 18 juni. Dit is een op zichzelf staand jeu de boules-toernooi waaraan individueel kan worden deelgenomen. Iedereen speelt drie ronden met steeds andere medespelers als tegenstanders. Boules zijn er voldoende te leen. Het inschrijfgeld bedraagt € 3,- en aanmelden kan ter plaatse vanaf 10.30 uur. Om 11.00 uur begint de eerste wedstrijd.

Mocht je na het lezen van dit artikel interesse hebben eens kennis te maken met het spel/de sport en Pétanque Union Bois le Duc, kom dan gerust langs op één van de openingsdagen van de vereniging. Je kunt dan vrijblijvend kennismaken en een balletje meespelen. Voor meer informatie ga je naar www.puboisleduc.nl, daar vind je ook de gehele evenementenkalender. Je kan ook bellen naar voorzitter Antoon van Mil, 06 - 1353 1310.

Auteur: Persbericht