Home Organisaties Nieuws Agenda Vlekkenplan Links Mededeling
Boschveld Beweegt| Den Bosch |Appartementen Nicolaas opgeleverd

Appartementen Nicolaas opgeleverd
21-Feb-2024

Leestijd 2 minuten

Nicolaas1.jpg title =
Op dinsdag 20 februari 2024 werd appartementencomplex Nicolaas opgeleverd.
Fotograaf: Alfred Heeroma - Bron: Boschveld Beweegt


Dinsdag 20 februari zijn de 37 appartementen van het complex Nicolaas aan de Copernicuslaan opgeleverd. Het gaat om 15 appartementen met een oppervlakte van ongeveer 56 m2 en 22 appartementen met een oppervlakte van ongeveer 65 m2. De woningen worden verhuurd door BrabantWonen. Een gedeelte van het complex bestaat uit 4 bouwlagen en aan een eind is een 'toren' van 7 verdiepingen.

De bouw van de woningen begon begin 2023. In juni vorig jaar gingen de woningen in de verhuur en dinsdag konden de nieuwe huurders hun nieuwe woning betrekken. De bewoners die aangesproken werden, gaven aan tevreden zijn met hun nieuwe woning.
De woning is energiezuinig en gasloos. Behalve het elektrisch verwarmen heeft de woning ook een ventilatiesysteem dat warmte terugwint zodat hierdoor extra energie wordt bespaard.

De nieuwe bewoners kunnen nu beginnen met het inrichten van hun nieuwe woning. Sommigen vierden de oplevering met familie en/of vrienden.
De woningen mogen dan wel klaar zijn, er werd dinsdag nog wel gewerkt aan de algemene ruimte. Zo hadden de meeste appartementen nog geen buitenverlichting en waren hier en daar nog niet alle tegels gelegd. De verwachting is dat dit deze week wordt afgerond.

Vorige maand werd het kleinere Helio al opgeleverd. Hier zijn de bewoners al verder met de inrichting en hebben er al grotendeels intrek genomen. Zover bekend zijn er nog geen klachten over de woningen in de vorm van opleveringsproblemen.

De bouwer begon dinsdag al met het verwijderen van bouwmaterialen, al kan nog niet alles opgeruimd worden. Er moeten nog vier biobased woningen komen. Deze worden vooral in de fabriek gemaakt en moeten alleen terplekke in elkaar gezet en afgewerkt worden. De verwachting is dat in april/mei hier mee begonnen kan worden.

Wanneer de gemeente begint met de inrichting van openbare ruimte is nog niet bekend.

De overige 5 flats zullen in de loop van dit jaar gesloopt worden. Vooralsnog is de planning voor de zomer, maar onduidelijk is of dit gehaald zal worden.

Auteur: Alfred Heeroma