Home Over Contact
Boschveld Beweegt| Den Bosch |Twee weken geen sociale huurwoningen beschikbaar

Twee weken geen sociale huurwoningen beschikbaar
30-Apr-2024

Leestijd 1 minuut

Corporatie-Thuispoort.jpg title =
8 corporaties in Noordoost-Brabant gaan samenwerken in 1 portaal.
Fotograaf: Thuispoort - Bron: Thuispoort


Vanaf 30 april is het niet meer mogelijk om te zoeken naar huurwoningen via de Woonservice Regionaal. Alle informatie wordt omgezet naar een nieuw portaal van Thuispoort. Dit is een regionale samenwerking van meerdere corporaties, waardoor het aanbod (regionaal) groter wordt. In totaal worden 4 websites nu samengevoegd.

Iedereen die is ingeschreven bij de Woonservice wordt overgezet naar Thuispoort. Tussen 15 en 21 mei ontvangen de ingeschrevenen een mail waarin ze hun account kunnen activeren. Normaal gesproken moet een inschrijving worden verlengd binnen 2 jaar. Degenen die dit bij de Woonservice niet hebben gedaan, moeten zich melden. De kans is echter groot dat de inschrijving komt te vervallen. Het verlengen moet nu jaarlijks worden gedaan.

Woningen worden 3 dagen aangeboden. Normaal is de vraag naar huurwoningen groter dan het aanbod. Het kan ook zijn dat een huurder een aanbod krijgt op basis van de opgegeven voorkeuren. Als drie maal een aanbod is geweigerd, dan kan er 3 maanden niet worden gereageerd op het aanbod van huurwoningen.


Auteur: Alfred Heeroma