Daag de gemeente uit

Bewoners mogen de gemeente uitdagen om beleid van sociaal-maatschappelijk gebied beter en/of slimmer uitvoeren voor hetzelfde budget.
Fotograaf: © Gemeente
Het bestuur van de stad stelt beleid op voor allerlei zaken. Als dat beleid is vastgesteld, zorgt de gemeente er voor dat dit beleid wordt uitgevoerd. De gemeente biedt inwoners de kans om de gemeente uit te dagen door met een voorstel te komen om sociaal-maatschappelijk beleid beter en/of slimmer uit te voeren. Als je voorstel wordt goedgekeurd, mag je dit beleid zelf uitvoeren. Het budget dat je nodig hebt mag niet groter zijn dan het budget zelf zou uitgeven voor de uitvoer van het beleid.

Als je, liefst samen met anderen, een plan hebt, kun je hiervoor de gemeente benaderen. Ze gaan dan eerst bekijken of je voorstel past het sociaal maatschappelijk beleid. Als dat zo is, ga je het idee verder uitwerken. Het idee moet wel een meerwaarde hebben voor je buurt of wijk. Ook moet iedereen gebruik kunnen maken van je idee. De gemeente doet dit omdat bewoners op buurt- en wijkniveau op sommige gebieden beter zicht hebben op situaties dan de gemeente. Voor de uitvoer van je plan krijg je dan subsidie van de gemeente, dat kan ook voor meerdere jaren zijn.

Als je een plan hebt voor de uitvoer van beleid in het sociaal-maatschappelijk beleid, kun je via een contactformulier je melden bij de gemeente. De gemeente neemt dan contact met je op.

Meer informatie kun je vinden in de regeling 'Right to Challange' voor dit initiatief.

Auteur:  Alfred Heeroma  Datum:  maandag 03 februari 2020 
Bron:   GemeenteReageren
Uw naam: *
E-mail: *
Reactie:
Controle: vul 756 in

* Verplicht, mail komt niet op site

U kunt reageren op dit bericht


Er zijn geen reacties
______________________________________________________________________________
Meer Nieuwsberichten

09-02-20Herstructurering Boschveld in cijfers
04-02-20Gezond Ontmoeten
03-02-20Daag de gemeente uit
02-02-20Plannen voor EKP-terrein
02-02-20Toekomst Vlek 21
25-01-20Boschveldoverleg op maandag
19-01-20NLDoet ook dit jaar
19-01-20Subsidie regelingen wijkaangelegenheden
12-01-20Nieuwjaarsreceptie OBB
12-01-20Afwijkingsprocedure Fase 1 Vlek 21

Pagina 1 van 76

1 2   Volgende

Er zijn 755 berichten
Links van pagina's op deze site
Agenda BBS-Wijkplein Boschveld BrabantWonen Buurtkrant Copernikkel Documenten Gemeente Geschiedenis Home Links Nieuws OBB Ondernemersnetwerk Veemarktkwartier Vlekkenplan Werkgroepen Werkzaamheden Wijkplaats Wijkplan Zayaz