Daag de gemeente uit

Bewoners mogen de gemeente uitdagen om beleid van sociaal-maatschappelijk gebied beter en/of slimmer uitvoeren voor hetzelfde budget.
Fotograaf: © Gemeente
Het bestuur van de stad stelt beleid op voor allerlei zaken. Als dat beleid is vastgesteld, zorgt de gemeente er voor dat dit beleid wordt uitgevoerd. De gemeente biedt inwoners de kans om de gemeente uit te dagen door met een voorstel te komen om sociaal-maatschappelijk beleid beter en/of slimmer uit te voeren. Als je voorstel wordt goedgekeurd, mag je dit beleid zelf uitvoeren. Het budget dat je nodig hebt mag niet groter zijn dan het budget zelf zou uitgeven voor de uitvoer van het beleid.

Als je, liefst samen met anderen, een plan hebt, kun je hiervoor de gemeente benaderen. Ze gaan dan eerst bekijken of je voorstel past het sociaal maatschappelijk beleid. Als dat zo is, ga je het idee verder uitwerken. Het idee moet wel een meerwaarde hebben voor je buurt of wijk. Ook moet iedereen gebruik kunnen maken van je idee. De gemeente doet dit omdat bewoners op buurt- en wijkniveau op sommige gebieden beter zicht hebben op situaties dan de gemeente. Voor de uitvoer van je plan krijg je dan subsidie van de gemeente, dat kan ook voor meerdere jaren zijn.

Als je een plan hebt voor de uitvoer van beleid in het sociaal-maatschappelijk beleid, kun je via een contactformulier je melden bij de gemeente. De gemeente neemt dan contact met je op.

Meer informatie kun je vinden in de regeling 'Right to Challange' voor dit initiatief.

Auteur:  Alfred Heeroma  Datum:  maandag 03 februari 2020 
Bron:   GemeenteReageren
Uw naam: *
E-mail: *
Reactie:
Controle: vul 756 in

* Verplicht, mail komt niet op site

U kunt reageren op dit bericht


Er zijn geen reacties
______________________________________________________________________________
Meer Nieuwsberichten

08-09-20Week van lezen en schrijven
04-07-20Resto VanHarte Boschveld weer open
01-07-20Burendag 2020
07-06-20Ontwikkeling Bossche Delta
07-06-20Muurschildering Grasso
07-06-20Infocentrum EKP-terrein Noord
01-06-20Bouwrijp maken Vlek 3
01-06-20Park Hart van Boschveld
31-05-20EnquĂȘte EKP
31-05-20Positieve gezondheid

Pagina 1 van 79

1 2   Volgende

Er zijn 781 berichten
Links van pagina's op deze site
Agenda BBS-Wijkplein Boschveld BrabantWonen Buurtkrant Copernikkel Documenten Gemeente Geschiedenis Home Links Nieuws OBB Ondernemersnetwerk Veemarktkwartier Vlekkenplan Werkgroepen Werkzaamheden Wijkplaats Wijkplan Zayaz