Herinrichting Onderwijsboulevard

De gemeente wil de Onderwijsboulevard opnieuw inrichten.
Fotograaf: © Gemeente
Het definitieve ontwerp voor het herinrichten van de Onderwijsboulevard is klaar. Het college gaf op 21 september groen licht om het plan uit te voeren. Samen met omwonenden, onderwijsinstellingen en ondernemers uit de buurt kwam dit ontwerp tot stand. De gemeente bedankt iedereen die mee heeft gedacht. En het resultaat?

Er ligt nu een definitief ontwerp waarbij voetgangers en fietsers veel meer ruimte krijgen. Het andere verkeer is te gast. Ook komen er aangename plekken waar inwoners en studenten elkaar kunnen ontmoeten. Samen met het toevoegen van veel meer groen dragen al deze aanpassingen bij aan een aantrekkelijke, afwisselende woon-, werk- en leefomgeving en aan de gemeentelijke ambities op gebied van duurzaamheid.

Wat betrokkenen vonden van dit plan werd online opgehaald. Hierop deelden de gemeente de ontwerpschetsen samen met de drie ambities: vergroenen, verblijven en ontmoeten, en verkeersveiligheid. Per ambitie kon er gereageerd worden en de gemeente is blij met alle ideeën die ze hebben ontvangen.

Belangrijke wensen? Meer groen was daar één van. Het groen mag ook fantasievoller. Goed voor de biodiversiteit. Ook gaven respondenten terug dat interactie belangrijk is. Dat bepaalt hoe prettig mensen zich voelen in de wijk. Juist de coronatijd liet zien hoe belangrijk een prettige buitenruimte is waar iedereen elkaar kan ontmoeten. Maar een prettige buitenruimte betekent ook dat er geen overlast is. En dat de buitenruimtes goed schoongehouden worden. Onder meer door het plaatsen van genoeg prullenbakken. Ten slotte is minder hard rijden en minder verkeer een nadrukkelijke wens. Aandachtspunten zijn er ook. Zorg voor voldoende parkeergelegenheid en ruimte voor busvervoer.

Alle opmerkingen en aandachtspunten heeft de gemeente meegenomen in het definitieve ontwerp. Niet de hele Onderwijsboulevard richten ze opnieuw in. Ze concentreren zich vooral op locaties waarbij voetgangers de Onderwijsboulevard kruisen. Zoals bij de ingang van de onderwijsinstellingen. Het ontwerp is terug te vinden op een speciale gemeentelijke pagina.

Auteur:  Gemeente  Datum:  maandag 11 oktober 2021 
Bron:   GemeenteReageren

U kunt tijdelijk niet reageren op dit bericht


Er zijn geen reacties
______________________________________________________________________________
Meer Nieuwsberichten

17-11-2132 nieuwe huurappartementen in Boschveld
04-11-21Vrijwilligers planten 3000 bloembollen
21-10-21Handjes gezocht voor poten bloembollen
21-10-21Dialoogtafels in november
15-10-21Windmolenpark De Rietvelden geopend
15-10-21Samen West veiliger maken
15-10-21Natuurwerkdag op 6 november
15-10-21Minder klachten over asfaltcentrale
12-10-21Let op met online fraude
12-10-21Tips ter voorkoming babbeltrucs

Pagina 1 van 88

1 2   Volgende

Er zijn 872 berichten
Links van pagina's op deze site
Agenda BBS-Wijkplein Boschveld BrabantWonen Buurtkrant Copernikkel Documenten Gemeente Geschiedenis Home Links Nieuws OBB Ondernemersnetwerk Veemarktkwartier Vlekkenplan Werkgroepen Werkzaamheden Wijkplaats Wijkplan Zayaz