Samen West veiliger maken

De gemeente voerde een enquête in West uit over veiligheid.
Fotograaf: © Gemeente
Recentelijk heeft de gemeente een enquête gehouden onder bewoners van de wijk west. 1395 bewoners hebben online of via papieren versie gereageerd. Er werden diverse punten die als onveilig worden bestempeld. De voornaamste zijn verkeersgedrag, jongeren op straat, zwerfvuil en inbraken in garages. Er zijn ook zaken die als positief worden ervaren zoals sociale controle, buurtpreventie en appgroepen voor de buurt. Bewoners kwamen ook met oplossingen:
- extra sport en activiteiten bij jongerencentrum 4West
- meer snelheidscontroles
- project Wijkhelden: bewoners krijgen ondersteuning bij het schoonhouden van hun buurt. Gegevens specifiek voor Boschveld zijn niet vermeld.

Burgemeester Jack Mikkers: "Iedereen vindt prettig wonen belangrijk, van jong tot ouder. We wilden graag horen hoe inwoners tegen de veiligheid in hun eigen omgeving aankijken. Heel fijn dat iedereen zo betrokken is. En dat er mooie ideeën ontstaan. Zoals de snelheidsmeterspaarpot in de Churchilllaan. Een oplossing ontstaan uit onze gezamenlijke aandacht voor een veilige omgeving."

De snelheidsspaarpot is een zogenaamde spaarpot waarbij iedere automobilist die zich aan de snelheid houdt zorgt dat er gespaard wordt voor een doel in de wijk.

De gemeente wil de veiligheid en de veiligheidsgevoelens van inwoners verbeteren. Dit vraagt om maatwerk, want de situatie per buurt verschilt. Het vraagt ook om het meer betrekken van inwoners en organisaties. Dat doen ze in gesprek en met enquêtes. En ze doen dit in alle wijken en dorpen. Eind dit jaar verwacht de gemeente heel ’s-Hertogenbosch te hebben gehad.

Op basis van de cijfers, de resultaten uit de enquête en een bewonersavond zijn er verschillende onderwerpen benoemd.

Sommige inwoners hebben zelf een plan over hoe ze hun buurt veiliger en leefbaarder kan worden. De gemeente onderzoekt hoe ze hen daar bij kunnen ondersteunen. Daarom doen ze een proef waarbij ze in gesprek gaan met inwoners. De proef is om te onderzoeken hoe je inwoners op het gebied van veiligheid kan laten meedenken en -doen. Binnenkort zijn ze in de Kruiskamp.

Op zaterdag 30 oktober (van 09.30 tot 11.30 uur) staan in het Beatrixpark kraampjes van onder andere de politie, de brandweer en de gemeente. Wie er niet bij kan zijn, kan een mail sturen via het digitale contactformulier.Auteur:  Alfred Heeroma/ gemeente  Datum:  vrijdag 15 oktober 2021 
Bron:   GemeenteReageren

U kunt tijdelijk niet reageren op dit bericht


Er zijn geen reacties
______________________________________________________________________________
Meer Nieuwsberichten

17-11-2132 nieuwe huurappartementen in Boschveld
04-11-21Vrijwilligers planten 3000 bloembollen
21-10-21Handjes gezocht voor poten bloembollen
21-10-21Dialoogtafels in november
15-10-21Windmolenpark De Rietvelden geopend
15-10-21Samen West veiliger maken
15-10-21Natuurwerkdag op 6 november
15-10-21Minder klachten over asfaltcentrale
12-10-21Let op met online fraude
12-10-21Tips ter voorkoming babbeltrucs

Pagina 1 van 88

1 2   Volgende

Er zijn 872 berichten
Links van pagina's op deze site
Agenda BBS-Wijkplein Boschveld BrabantWonen Buurtkrant Copernikkel Documenten Gemeente Geschiedenis Home Links Nieuws OBB Ondernemersnetwerk Veemarktkwartier Vlekkenplan Werkgroepen Werkzaamheden Wijkplaats Wijkplan Zayaz