32 nieuwe huurappartementen in Boschveld

Op 16 november 2021 werden de 32 huurwoningen door BrabantWonen opgeleverd aan de huurders.
Fotograaf: © BrabantWonen
Boschveld is 32 moderne huurappartementen rijker. Ze staan op de plek van de voormalige basisschool 't Boschveld, aan de Copernicuslaan. Gisteren ontvingen de bewoners de sleutel van hun nieuwe woning.

De nieuwbouw is onderdeel van het wijkplan Boschveld Beweegt. Samen met gemeente 's-Hertogenbosch, Wijkraad OBB en Zayaz werkt BrabantWonen aan een leefbare buurt. Woningen worden opgeknapt of na sloop van oude appartementen worden er nieuwe teruggebouwd.

De woningen zijn van alle gemakken voorzien. Ze hebben een woonkamer met open keuken, twee slaapkamers en een ruim balkon. Er is geen gasaansluiting en dat betekent dat alles elektrisch gaat. Een warmtepomp zorgt voor de verwarming en het warme kraanwater. Daarnaast zijn de woningen zeer goed geïsoleerd en liggen op het dak zonnepanelen die een deel van de energie opwekken. Dat scheelt bewoners in energiekosten en helpt om de woonlasten te beperken. Toch geeft BrabantWonen aan dat het betaalbare huurwoningen zijn.

In Vlek3 zijn ook 16 koopwoningen gerealiseerd door Van Wanrooij. Deze woningen zijn de afgelopen maanden opgeleverd en door bewoners betrokken.

Een deel van de appartementen zijn met voorrang toegewezen aan huurders van wie de woning binnenkort wordt gesloopt. Zij mochten als eersten kiezen. De overige appartementen verhuren we aan andere woningzoekenden. In Vlek 21 zijn eerder dit jaar al 2 appartementsgebouwen gesloopt en de komende jaren zullen ook de overige 5 gebouwen worden gesloopt. De nieuwbouw voor Vlek 21 zou in het voorjaar van 2022 moeten aanvangen. Met als doel: meer energiezuinige en betaalbare huurappartementen in Boschveld.Auteur:  BrabantWonen/ Alfred Heeroma  Datum:  woensdag 17 november 2021 
Bron:   BrabantWonen/ BoschveldbeweegtReageren

U kunt tijdelijk niet reageren op dit bericht


Er zijn geen reacties
______________________________________________________________________________
Meer Nieuwsberichten

17-11-2132 nieuwe huurappartementen in Boschveld
04-11-21Vrijwilligers planten 3000 bloembollen
21-10-21Handjes gezocht voor poten bloembollen
21-10-21Dialoogtafels in november
15-10-21Windmolenpark De Rietvelden geopend
15-10-21Samen West veiliger maken
15-10-21Natuurwerkdag op 6 november
15-10-21Minder klachten over asfaltcentrale
12-10-21Let op met online fraude
12-10-21Tips ter voorkoming babbeltrucs

Pagina 1 van 88

1 2   Volgende

Er zijn 872 berichten
Links van pagina's op deze site
Agenda BBS-Wijkplein Boschveld BrabantWonen Buurtkrant Copernikkel Documenten Gemeente Geschiedenis Home Links Nieuws OBB Ondernemersnetwerk Veemarktkwartier Vlekkenplan Werkgroepen Werkzaamheden Wijkplaats Wijkplan Zayaz