Boschveld Beweegt is de naam van het wijkplan voor de buurt Boschveld in 's-Hertogenbosch. Deze website is een gemeenschappelijk initiatief van BrabantWonen, Zayaz Gemeente 's-Hertogenbosch en OBB wijkraad.
Deze site bevat informatie over activiteiten en ontwikkelingen in de buurt.

Home BrabantWonen Gemeente OBB Zayaz Wijkplan

Agenda

BBS-Wijkpein

Boschveld

Buurtkrant

Copernikkel

Documenten

Geschiedenis

Links

Nieuws

Ondernemersnetwerk

Veemarktkwartier

Vlekkenplan

Werkgroepen

Oude site

Nieuwsbericht

Boschveld een gemiddelde buurt?
zondag 30 oktober 2022

De beoordeling van Boschveld t.o.v. de stad volgens buurtmonitor 2022
Fotograaf: © Gemeente


Boschveld is al jaren een aandachtsbuurt. Dat komt omdat er in het verleden veel zaken niet goed waren. De afgelopen jaren is er op diverse manieren meer aandacht besteed aan diverse aandachtsgebieden. Nu na jaren blijkt dat dit succes te hebben.

Elke twee jaar onderzoekt de gemeente de diverse buurten en wijken. Hieruit kan een gemiddelde voor de stad worden afgeleid. Elke buurt kan dan weer vergeleken worden met dit gemiddelde. In het verleden waren er diverse aandachtsgebieden waarop Boschveld achter bleef bij het gemiddelde van de sta, maar uit de monitor van 2022 blijkt dat Boschveld op veel gebieden gemiddeld scoort.

Op het gebied van veiligheid valt er nog wel wat te verbeteren. Veel bewoners voelen zich nog vaak te onveilig en hebben ook een negatief beeld als het gaat om het plaatsvinden van criminaliteit in Boschveld. Ook ervaren nog veel bewoners sociale overlast en vermogensdelicten.

Door meerdere activiteiten, onder andere van Copernikkel, hebben bewoners veel aandacht voor het hergebruik van producten. Dit valt onder duurzaamheid. Daarnaast is veel van de nieuwbouw ook onder te brengen in duurzaamheid.

Al jaren is het probleem van illegale stort in de buurt een doorn in het oog van bewoners. Er is wel veel inzet vanuit het leefbaarheidsteam, maar er is maar sprake van een beperkte verbetering. Daarnaast ervaren bewoners ook dat er te weinig groen in de buurt is. Daarnaast zijn er veel bouwactiviteiten en mede daardoor scoort de waardering voor de openbare ruimte beneden het stedelijk gemiddelde. Het aantal nieuwbouwwoningen (sinds 2005) ligt met 23% boven het stedelijk gemiddelde van 18%, maar het aantal koopwoningen blijft nog wel ver achter (33% voor Boschveld en 58% voor stad).

Wat niet direct uit de vergelijking naar voren komt is dat Boschveld meer werkzoekenden zonder baan en huishoudens met schuldhulpverlening heeft. Daardoor is de sociaal economische status van de buurt lager dan gemiddeld. Bewoners geven dan ook lager dan het stedelijk gemiddelde een cijfer voor de woonomgeving.

Hoewel het dus beter gaat met Boschveld, valt er nog steeds voldoende te verbeteren. De komende jaren zal er nog steeds bouwoverlast zijn (Vlek 21, Grasso-terrein en EKP-terrein).

De Buurtmonitor wordt door de gemeente uitgevoerd. Dit gebeurt door een steekproef uit te voeren waarbij bewoners online vragenlijsten invullen of (telefonisch) worden benaderd. In het verleden was er kritiek op de resultaten van het onderzoek. Het is de redactie niet bekend of dat nu weer zo is. De resultaten zijn begin oktober gepubliceerd.

Auteur: Alfred Heeroma
Bron: Buurtmonitor/ Boschveldbeweegt
Documenten

17-Nov-22Buurtkrant Boschveld november 2022
22-Sep-22Buurtkrant september 2022
14-Jul-22Buurtkrant Boschveld juli 2022
04-Jul-22Verslag Boschveldoverleg 30 mei 2022
26-May-22Buurtkrant Boschveld mei 2022
07-Apr-22Verslag Boschveldoverleg 28 maart 2022
26-Mar-22Agenda Boschveldoverleg 28 maart 2022
25-Mar-22Buurtkrant Boschveld maart 2022
27-Jan-22Buurtkrant Boschveld januari 2022
12-Dec-21Onderzoek geluidwering gevel Vlek 21

Meer documenten


Nieuwsberichten

20-Nov-22Boschveldoverleg gaat niet door
06-Nov-22Korting op regenton
06-Nov-22Marktpartij voor ontwikkeling Innovatie Kwartier
30-Oct-22Boschveld een gemiddelde buurt?
29-Oct-22Vermijd contact met dode vogels
24-Oct-22Gratis scootmobielcursus
16-Oct-22Bossche Bespaarteam van start.
12-Oct-22Start nieuwbouw Vlek 21
04-Oct-22Bruggen Westerpark opgeknapt
16-Sep-22Ontwerpbeschikking EKP-Noord ter inzage

Meer nieuws

© 2007 - 2022 Alle rechten voorbehouden   ※   Ontwerp De Vrije Letter   ※
info@boschveldbeweegt.nl
Disclaimer
Uit onderzoek is gebleken dat donkere achtergronden beter zijn voor uw ogen