Boschveld Beweegt is de naam van het wijkplan voor de buurt Boschveld in 's-Hertogenbosch. Deze website is een gemeenschappelijk initiatief van BrabantWonen, Zayaz Gemeente 's-Hertogenbosch en OBB wijkraad.
Deze site bevat informatie over activiteiten en ontwikkelingen in de buurt.

Home BrabantWonen Gemeente OBB Zayaz Wijkplan

Agenda

BBS-Wijkpein

Boschveld

Buurtkrant

Copernikkel

Documenten

Geschiedenis

Links

Nieuws

Ondernemersnetwerk

Veemarktkwartier

Vlekkenplan

Werkgroepen

Oude site

Nieuwsbericht

Marktpartij voor ontwikkeling Innovatie Kwartier
zondag 06 november 2022

De gemeente heeft een ontwikkelaar aangewezen voor het innovatiekwartier
Fotograaf: © Gemeente


Het college besloot op dinsdag 1 november tot voorlopige gunning aan AM / Coebax als winnaar van de Partnerselectie procedure voor het Innovatie Kwartier Den Bosch (IKDB). Met de selectie van de ontwikkelcombinatie AM / Coebax breekt een nieuwe fase aan voor het Innovatie Kwartier Den Bosch.

Na een periode van planvorming door de gemeente wordt in samenwerking met de markt gewerkt aan het scheppen van de juiste voorwaarden. Dit voor een bruisend werk-, innovatie en woongebied gericht op data en ICT. Samen wonen, samen werken, samen leren, samen leven.
AM / Coebax is als partner voor het IKDB geselecteerd omdat zij de ambities en visies van de gemeente goed heeft vertaald naar een vernieuwend toekomstbeeld voor het IKDB. AM / Coebax maakt in deze vroege fase al concreet wat de potentie is van het gebied voor het type bedrijven, het soort voorzieningen en vooral wat het IKDB voor de stad kan betekenen. Ook maakt AM / Coebax duidelijk wat de succesfactoren zijn in de ontwikkeling van het IKDB en ziet daarin voor zichzelf een grote rol. Bijvoorbeeld bij het leggen van verbindingen tussen onderwijs en de toekomstige bedrijven. Hiermee laat AM / Coebax zien veel vertrouwen te hebben in de ontwikkeling en daarvoor bereid is verder te gaan dan alleen ontwikkelen en bouwen.
Om de ambities en visie waar te maken stelt AM / Coebax een samenwerkingsstructuur voor die uitgaat van een langjarige betrokkenheid.

Komende periode gaan de gemeente en AM / Coebax samenwerken aan de contouren van het plan. Zodat over een aantal maanden concrete afspraken kunnen worden gemaakt over de verdere ontwikkeling van het IKDB. In die fase worden toekomstige gebruikers van het gebied en bewoners van de omliggende buurten op verschillende momenten betrokken.

Wethouder Ralph Geers:
"De ontwikkeling van een Innovatie Kwartier is een uniek proces. Om toonaangevende bedrijven in data en ICT te trekken zijn goede (gedeelde) faciliteiten, een uitdagend en uitnodigend gebied nodig. Naast een aantrekkelijk vestigingsklimaat is vervolgens ook het behoud van deze bedrijven cruciaal. AM / Coebax levert als ontwikkelaar meerwaarde door lokale kennis en kennis van community vorming rond data en ICT te verbinden met vastgoedontwikkeling en langjarige betrokkenheid."

De gemeente 's-Hertogenbosch heeft de afgelopen maanden een selectieprocedure doorlopen en verschillende marktpartijen de gelegenheid gegeven om een aanbieding te doen. Na dit besluit hebben andere marktpartijen de gelegenheid om bezwaar in te dienen. Als dit niet gebeurt, is het besluit op 9 november definitief.

Auteur: Gemeente
Bron: Gemeente
Documenten

17-Nov-22Buurtkrant Boschveld november 2022
22-Sep-22Buurtkrant september 2022
14-Jul-22Buurtkrant Boschveld juli 2022
04-Jul-22Verslag Boschveldoverleg 30 mei 2022
26-May-22Buurtkrant Boschveld mei 2022
07-Apr-22Verslag Boschveldoverleg 28 maart 2022
26-Mar-22Agenda Boschveldoverleg 28 maart 2022
25-Mar-22Buurtkrant Boschveld maart 2022
27-Jan-22Buurtkrant Boschveld januari 2022
12-Dec-21Onderzoek geluidwering gevel Vlek 21

Meer documenten


Nieuwsberichten

20-Nov-22Boschveldoverleg gaat niet door
06-Nov-22Korting op regenton
06-Nov-22Marktpartij voor ontwikkeling Innovatie Kwartier
30-Oct-22Boschveld een gemiddelde buurt?
29-Oct-22Vermijd contact met dode vogels
24-Oct-22Gratis scootmobielcursus
16-Oct-22Bossche Bespaarteam van start.
12-Oct-22Start nieuwbouw Vlek 21
04-Oct-22Bruggen Westerpark opgeknapt
16-Sep-22Ontwerpbeschikking EKP-Noord ter inzage

Meer nieuws

© 2007 - 2022 Alle rechten voorbehouden   ※   Ontwerp De Vrije Letter   ※
info@boschveldbeweegt.nl
Disclaimer
Uit onderzoek is gebleken dat donkere achtergronden beter zijn voor uw ogen