Boschveld Beweegt is de naam van het wijkplan voor de buurt Boschveld in 's-Hertogenbosch. Deze website is een gemeenschappelijk initiatief van BrabantWonen, Zayaz Gemeente 's-Hertogenbosch en OBB wijkraad.
Deze site bevat informatie over activiteiten en ontwikkelingen in de buurt.

Home BrabantWonen Gemeente OBB Zayaz Wijkplan

Agenda

BBS-Wijkpein

Boschveld

Buurtkrant

Copernikkel

Documenten

Geschiedenis

Links

Nieuws

Ondernemersnetwerk

Veemarktkwartier

Vlekkenplan

Werkgroepen

Oude site

Nieuwsbericht

Boschveld55 laat de mooie kanten zien
zaterdag 01 maart 2008In Boschveld brengen studenten op initiatief van de Fontys Academie voor Journalistiek en Omroep Brabant het dagelijkse leven in deze Bossche stadswijk in beeld. Speciaal voor het project 'Boschveld55' wonen zij drie maanden in de wijk en zijn behalve onafhankelijke journalisten óók 'gewone' medeburgers. Vanaf maart zijn de reportages die de studenten voor radio en tv maken over het leven in de wijk te zien en te beluisteren op Omroep Brabant.
Het project wil de wijk zonder vooroordelen aan de buitenwereld laten zien. Helmut Boeijen, eindredacteur bij Omroep Brabant: "Uitgangspunt zijn de mensen, niet de eventuele problemen waarmee zij kampen. De verslaggevers zijn wijkbewoners en horen bij de bakker of op straat wat er leeft in hun buurt." Zij betrekken de 'echte’ wijkbewoners zoveel mogelijk bij de verslaggeving.

"Hun bijdragen staan centraal in de radioreportages, internetbijdragen en televisieprogramma’s die we maken voor Omroep Brabant." In maart starten de programma’s van het tweede Boschveld55-project. De nieuwe lichting studenten journalistiek is dan al een maand aan het inburgeren in een huis in de Edisonstraat, beschikbaar gesteld door Zayaz.

In dit tweede project staan de bewoners nóg meer centraal. "Het mooiste zou zijn als de wijkbewoners echt een bijdrage leveren aan de programma's en de website ook nadat het project is afgelopen in de lucht houden." De website vormt het interactieve middelpunt van alle Boschveld55 activiteiten. Naast alle radiobijdragen en televisie-uitzendingen zijn hier ook allerlei bewonersbijdragen, weblogs en interactieve onderdelen te vinden. "Het moet écht een interactieve site zijn. We zijn dan ook druk op zoek naar wijkbewoners die zelf een bijdrage willen leveren, bijvoorbeeld in de vorm van artikelen, columns, foto's of filmreportages."
Boschveld ligt achter het centraal station van ‘s-Hertogenbosch, op loopafstand van het centrum. De wijk uit de jaren vijftig waar mensen met allerlei achtergronden en culturen wonen wordt helemaal vernieuwd. Boeijen: "Boschveld staat niet bij iedereen even goed bekend. Ten onrechte. In deze wijk gebeuren ookheel veel positieve dingen en juist die willen we met Boschveld 55 laten zien.” Goed voor de wijk en leerzaam voor de tudenten. “Voor hen is het een zeer arbeidsintensieve stage, maar ook een enorme ervaring."

Auteur: Zayaz
Bron: Zayzine maart 2008
Documenten

17-Nov-22Buurtkrant Boschveld november 2022
22-Sep-22Buurtkrant september 2022
14-Jul-22Buurtkrant Boschveld juli 2022
04-Jul-22Verslag Boschveldoverleg 30 mei 2022
26-May-22Buurtkrant Boschveld mei 2022
07-Apr-22Verslag Boschveldoverleg 28 maart 2022
26-Mar-22Agenda Boschveldoverleg 28 maart 2022
25-Mar-22Buurtkrant Boschveld maart 2022
27-Jan-22Buurtkrant Boschveld januari 2022
12-Dec-21Onderzoek geluidwering gevel Vlek 21

Meer documenten


Nieuwsberichten

20-Nov-22Boschveldoverleg gaat niet door
06-Nov-22Korting op regenton
06-Nov-22Marktpartij voor ontwikkeling Innovatie Kwartier
30-Oct-22Boschveld een gemiddelde buurt?
29-Oct-22Vermijd contact met dode vogels
24-Oct-22Gratis scootmobielcursus
16-Oct-22Bossche Bespaarteam van start.
12-Oct-22Start nieuwbouw Vlek 21
04-Oct-22Bruggen Westerpark opgeknapt
16-Sep-22Ontwerpbeschikking EKP-Noord ter inzage

Meer nieuws

© 2007 - 2022 Alle rechten voorbehouden   ※   Ontwerp De Vrije Letter   ※
info@boschveldbeweegt.nl
Disclaimer
Uit onderzoek is gebleken dat donkere achtergronden beter zijn voor uw ogen