Boschveld Beweegt is de naam van het wijkplan voor de buurt Boschveld in 's-Hertogenbosch. Deze website is een gemeenschappelijk initiatief van BrabantWonen, Zayaz Gemeente 's-Hertogenbosch en OBB wijkraad.
Deze site bevat informatie over activiteiten en ontwikkelingen in de buurt.

Home BrabantWonen Gemeente OBB Zayaz Wijkplan

Agenda

BBS-Wijkpein

Boschveld

Buurtkrant

Copernikkel

Documenten

Geschiedenis

Links

Nieuws

Ondernemersnetwerk

Veemarktkwartier

Vlekkenplan

Werkgroepen

Oude site

Nieuwsbericht

Samen sterker
12 Dec 2007, 22:38:52Nog niet alle wijken en complexen hebben een eigen huurdersorganisatie. Dat is jammer, vindt Zayaz. Zowel voor de bewoners als voor Zayaz zelf. Een huurdersorganisatie maakt het de woningcorporatie namelijk makkelijk om met bewoners te overleggen over de dienstverlening. En in een huurdersorganisatie staan bewoners samen sterk.

Algemene beleidszaken, zoals huurbeleid, bespreekt Zayaz met de Huurdersbelangenvereniging Zayaz (HBV-Zayaz). Gaat het om zaken die spelen in een bepaalde buurt of complex dan gaat Zayaz in gesprek met bewonerscommissies of huurdersorganisaties zoals we die voortaan noemen. De huurdersorganisaties worden gevormd door huurders van een bepaalde buurt of complex en behartigen zo de belangen van een groep bewoners. Zij vormen op hun beurt de achterban van de HBV-Zayaz en daarmee behartigt de HBV-Zayaz de belangen van deze huurdersorganisaties en dus ook van u als huurder.

Zayaz en de HBV-Zayaz zijn hard aan het werk om het ondersteunen, behouden en oprichten van huurdersorganisaties te stimuleren. Dat dit nodig is blijkt uit het gegeven dat er steeds minder huurders lid zijn van een huurdersorganisatie en dat er minder huurdersorganisaties zijn dan Zayaz zou wensen. Ook wil Zayaz graag dat de Bewoners Belangenverenigingen van voorheen SSW, die nog tot eind 2008 bestaan, zich omvormen tot huurdersorganisaties, zodat kennis en bewonersparticipatie niet verloren gaan.

Om de huurdersorganisaties te ondersteunen en de oprichting van nieuwe huurdersorganisaties aan te moedigen, hebben Zayaz en de HBV een werkgroep in het leven geroepen. De werkgroep is bezig met het ontwikkelen van de brochure ’Hoe richt ik een huurdersorganisatie op’ zodat het voor u als huurder duidelijk is welke stappen u daarvoor moet nemen. Ook wil de werkgroep (nieuwe) huurders aan de balie wijzen op het bestaan van een huurdersorganisatie in hun buurt, of juist op de mogelijkheid een huurdersorganisatie op te richten. Verder heeft de werkgroep meegewerkt aan de uitgave van het Handboek voor participatie.De HBV-Zayaz heeft dit handboek opgesteld en inmiddels uitgereikt aan haar leden, de huurdersorganisaties.

Wilt u weten of uw buurt of complex vertegenwoordigd wordt door een huurdersorganisatie of wilt u wellicht zelf een huurdersorganisatie oprichten? Neem dancontact op met een woonconsulent van Zayaz (073 - 648 24 00 of info@zayaz.nl) of met de HBV-Zayaz (073 - 614 85 39 of info@hbv-zayaz.nl). Voor het oprichten van een huurdersorganisatie volgt dan een gesprek met de woonconsulent voor uw buurt en de HBV waarin alle vervolgstappen worden toegelicht.

Auteur: Zayaz
Bron: Zayazine december 2007
Documenten

25-May-23Buurtkrant Boschveld mei 2023
30-Mar-23Ambitiedocument Bosch Centraal: Slim, Gezond en Gastvrij.
17-Mar-23Buurtkrant Boschveld maart 2023
26-Jan-23Buurtkrant Boschveld januari 2023
17-Nov-22Buurtkrant Boschveld november 2022
22-Sep-22Buurtkrant september 2022
14-Jul-22Buurtkrant Boschveld juli 2022
04-Jul-22Verslag Boschveldoverleg 30 mei 2022
26-May-22Buurtkrant Boschveld mei 2022
07-Apr-22Verslag Boschveldoverleg 28 maart 2022

Meer documenten


Nieuwsberichten

28-May-23Seniorenconsulent bij Eerste Hulp Bij Geldzaken
26-May-23Renovatie woningen Vlek 16
24-May-23Varkensruggen op Simon Stevinweg
15-May-23Hoogste punt nieuwbouw Vlek 21
14-May-23Simon Stevinweg afgesloten
10-May-23Eerste kinderstadsdichter maakt gevelgedicht
10-May-23Fittestdag
09-May-23Station: knooppunt van verbinding en ontmoeting
03-May-23Theater strijkt neer op het EKP-terrein
27-Apr-23Oekraïense vluchtelingen in Boschveld

Meer nieuws

© 2007 - 2023 Alle rechten voorbehouden   ※   Ontwerp De Vrije Letter   ※
info@boschveldbeweegt.nl
Disclaimer
Uit onderzoek is gebleken dat donkere achtergronden beter zijn voor uw ogen