Boschveld Beweegt is de naam van het wijkplan voor de buurt Boschveld in 's-Hertogenbosch. Deze website is een gemeenschappelijk initiatief van BrabantWonen, Zayaz Gemeente 's-Hertogenbosch en OBB wijkraad.
Deze site bevat informatie over activiteiten en ontwikkelingen in de buurt.

Home BrabantWonen Gemeente OBB Zayaz Wijkplan

Agenda

BBS-Wijkpein

Boschveld

Buurtkrant

Copernikkel

Documenten

Geschiedenis

Links

Nieuws

Ondernemersnetwerk

Veemarktkwartier

Vlekkenplan

Werkgroepen

Oude site

Nieuwsbericht

Boschveld reageert positief
maandag 29 oktober 2007De bewoners van Boschveld zien hun nieuwe wijk wel zitten. Tijdens de laatste inspraakavond in september hadden ze waardering voor de plannen die Zayaz, de gemeente ’s-Hertogenbosch en architectenbureau Tarra presenteerden. Die gingen over de nieuwbouw van de eerste fase van de herstructurering.

Projectleider Martijn van Nunen: "De positieve reacties hebben ongetwijfeld te maken met het feit dat we van begin af aan contact met de bewonerswerkgroep hebben gehad over onze plannen. De suggesties die gedaan werden voor aanpassingen en verbeteringen van de plannen hebben we, als ze uitvoerbaar en betaalbaar waren, verwerkt." Op verzoek van de bewoners wordt bijvoorbeeld een appartementengebouw aan de Kamerlingh Onnesstraat niet vijf maar driehoog. Er komen niet twee, maar vier autovrije pleinen tussen de complexen in en er zijn meer groene wandelroutes dan voorheen gepland. Het is de bedoeling dat de sloop van de eerste woningen in het eerste kwartaal van 2008 gaat beginnen.

"Driekwart van de bewoners is inmiddels verhuisd. We proberen te voorkomen dat de huizen lang leeg staan. Dit doen we door de periode tot aan de sloop zo kort mogelijk te houden en door contracten voor tijdelijke bewoning aan te gaan." Als alles goed gaat kan de bouw van de nieuwe woningen nog net voor de zomervakantie beginnen.

Boschveld wordt in alle opzichten het voorbeeld van een moderne wijk. “De appartementen die we gaan bouwen zijn bijvoorbeeld allemaal levensloopbestendig. Dat betekent dat er voorzieningen in zitten die handig zijn als je wat ouder wordt en meer zorg nodig hebt. We zijn daarvoor ook nog in gesprek met een zorgaanbieder over de inrichting van een woonzorgzone in de wijk. De eengezinswoningen hebben een tuin – dat zie je bijna nooit zo vlakbij het centrum – en er worden bijzondere terraswoningen gebouwd met een flink terras op de bovenverdieping.” Van alle huizen valt de helft onder sociale woningbouw; er zijn ook koopwoningen en huurwoningen in allerlei categorieën. "We willen met deze variatie aan typen huizen en prijsklassen veel verschillende bewoners aantrekken."

Auteur: Zayaz
Bron: Zayazine november 2007
Documenten

12-Dec-21Onderzoek geluidwering gevel Vlek 21
12-Dec-21Aanpassingen ontwerp Vlek 21
06-Dec-21Onderzoek naar basisschoolkeuze ouders
04-Dec-21Verslag Boschveldoverleg 22 november 2021
18-Nov-21Buurtkrant november 2021
16-Nov-21Agenda Boschveldoverleg 22 november 2021
31-Oct-21Verslag Boschveldoverleg 20 september 2021
15-Oct-21Presentatie informatiebijeenkomst Asfaltnu
12-Oct-21Zienswijze Vlek 21
12-Oct-21Visualisatie Bestemmingsplan Vlek 21

Meer documenten


Nieuwsberichten

15-Jan-22Gele parkeerkaartjes vervallen
12-Jan-22Vrijwilliger gezocht voor Het Bewaarde Land
31-Dec-21Een nieuw begin
18-Dec-21Bestemmingsplan Vlek 21 ter inzage
12-Dec-21Online training tegen eenzaamheid
12-Dec-21Hogere geluidsbelasting Vlek 21
12-Dec-21Geen sanering bodemverontreiniging Grasso
06-Dec-21Meer rijwielen gestolen
17-Nov-2132 nieuwe huurappartementen in Boschveld
04-Nov-21Vrijwilligers planten 3000 bloembollen

Meer nieuws

© 2007 - 2022 Alle rechten voorbehouden   ※   Ontwerp De Vrije Letter   ※
info@boschveldbeweegt.nl
Disclaimer
Uit onderzoek is gebleken dat donkere achtergronden beter zijn voor uw ogen