Boschveld Beweegt is de naam van het wijkplan voor de buurt Boschveld in 's-Hertogenbosch. Deze website is een gemeenschappelijk initiatief van BrabantWonen, Zayaz Gemeente 's-Hertogenbosch en OBB wijkraad.
Deze site bevat informatie over activiteiten en ontwikkelingen in de buurt.

Home BrabantWonen Gemeente OBB Zayaz Wijkplan

Agenda

BBS-Wijkpein

Boschveld

Buurtkrant

Copernikkel

Documenten

Geschiedenis

Links

Nieuws

Ondernemersnetwerk

Veemarktkwartier

Vlekkenplan

Werkgroepen

Oude site

Nieuwsbericht

Wijkwinkels lekker dichtbij
vrijdag 01 juni 2007Heeft u al eens een van de wijkwinkels bezocht? ’s-Hertogenbosch telt er inmiddels negen. De wijkwinkels worden gerund door een heel team van stagiaires en vrijwilligers onder leiding van Divers.
Nancy van Lent, die in Deuteren en Boschveld werkt, legt uit: "Buurtbewoners komen hier veel voor het invullen van formulieren. Zo veroorzaken de gemeentelijke heffingen topdrukte in februari en maart. We helpen ook bewoners die onduidelijkheden ondervinden in het contact met instanties of die gewoonweg niets van een brief begrijpen, omdat er ingewikkelde ambtelijke taal in staat. Als het nodig is stellen we samen met iemand een brief of bezwaarschrift op. De wetten, procedures en regeltjes zijn vaak zo complex dat mensen daar alleen niet uit kunnen komen."

Divers is niet de enige die actief is in de wijkwinkels. "Ook andere instellingen, zoals de woningcorporaties, gemeente, bureau sociale raadslieden en maatschappelijk werk houden spreekuren." Dat verschilt per wijkwinkel. "In iedere wijk willen we zoveel mogelijk maatwerk aanbieden. Wonen er bijvoorbeeld veel ouderen, dan is er meer contact met ouderenzorg. Weer andere winkels hebben een speciaal juridisch spreekuur. In wijken die ingrijpend gerenoveerd worden, zoals Boschveld op het moment, heeft Zayaz een eigen spreekuur voor bewoners die vragen hebben over de werkzaamheden en de renovatieplannen." Er wordt veel samengewerkt met andere instanties. Het handhavingsteam dat de buurt veilig en netjes wil houden opereert bijvoorbeeld vanuit de wijkwinkel. Divers loopt met de politie, opbouwwerk, wijkbeheerders en de milieupolitie mee in de wijkschouw om problemen in de wijk met eigen ogen te constateren en ook de zogenoemde straatcontactpersonen delen wat ze zien en horen in hun wijk graag met de wijkwinkel. Nancy en haar collega’s zitten ook altijd klaar om klachten van buurtbewoners te noteren. Zoals die van een mevrouw die komt melden dat een bewoner zijn inboedel bij de verhuizing zo uit het bovenraam op het pleintje heeft gegooid – en het daar mooi heeft laten liggen.
"Mensen komen ook om op onze computer te werken en te internetten, of kopieën te maken. Verder hebben we nog een vergaderruimte voor bewonersgroepen. En we organiseren van alles. Activiteiten voor kinderen en jongeren, voor moeders en vrijwilligers. Te veel om op te noemen."

Auteur: Zayaz
Bron: Zayazine juni 2007
Documenten

26-May-22Buurtkrant Boschveld mei 2022
07-Apr-22Verslag Boschveldoverleg 28 maart 2022
26-Mar-22Agenda Boschveldoverleg 28 maart 2022
25-Mar-22Buurtkrant Boschveld maart 2022
27-Jan-22Buurtkrant Boschveld januari 2022
12-Dec-21Onderzoek geluidwering gevel Vlek 21
12-Dec-21Aanpassingen ontwerp Vlek 21
06-Dec-21Onderzoek naar basisschoolkeuze ouders
04-Dec-21Verslag Boschveldoverleg 22 november 2021
18-Nov-21Buurtkrant november 2021

Meer documenten


Nieuwsberichten

08-May-22Muurschildering
04-May-22Rookmelders per 1 juli verplicht
04-May-22Vrijwilligers gezocht voor fietslessen
17-Apr-22APV, hoe zit dat nu?
17-Apr-22Blauwe zone Celsiusstraat verdwijnt
10-Apr-22Kunst in de Spoorzone
03-Apr-22Let op met huurscooters
07-Mar-22Vrijwilligers kindervakantieweek gezocht
07-Mar-22Give away geeft kleding tweede leven
07-Mar-22Vervoersmogelijkheden verzameld

Meer nieuws

© 2007 - 2022 Alle rechten voorbehouden   ※   Ontwerp De Vrije Letter   ※
info@boschveldbeweegt.nl
Disclaimer
Uit onderzoek is gebleken dat donkere achtergronden beter zijn voor uw ogen