Home Over Contact
BoschveldBeweegt - Wijkraad OBB

OBB

Het OBB - Onafhankelijk Buurtplatform Boschveld - is ontstaan om de bewoners van Boschveld meer inspraak te geven in de plannen voor de buurt. Als wijkraad probeert het OBB de stem en mening van de bewoners van Boschveld bij gemeente en woningbouwcoöperaties in te brengen. Op dit moment zijn er niet heel veel zaken die de hele buurt aangaan. Voorheen werd zes keer per jaar een Boschveldoverleg gehouden. door teruglopende interesse is dit overleg tussen professionals en bewoners vervalen.
Wel organiseert het OBB een paar keer per jaar Boschveld Live! Hier worden op een luchtige manier zaken die in de buurt spelen gepresenteerd afgewisseld met muziek. Bij mooi weer is dat buiten, anders biedt de foyer van de BBS een prima ruimte.

Voorheen waren er ook diverse werkgroepen. Daar zijn er nog maar weinig van over. Alleen stedelijke vernieuwing houdt een vinger aan de pols
Daarnaast is er een bestuur dat de lopende zaken regelt.

Op de website www.wijkraadboschveld.nl kun je informatie vinden over het OBB en over Boschveld. Hier kunt u uw mening en wensen aangeven over iets dat speelt in de buurt. Een e-mail sturen naar naar info@wijkraadboschveld.nl kan ook.
Iedere inwoner kan (gratis) lid worden van het OBB. Je ontvangt dan per email informatie en uitnodigingen.
Het OBB is ontstaan toen de gemeente kwam met de eerste herstructureringsplannen voor Boschveld. Veel bewoners maakte zich zorgen over deze plannen. Mede dankzij de inzet van de wijkraad zijn de plannen grondig gewijzigd. Gedurende jaren heeft het OBB meegepraat over wijzigingen van het wijkplan. Ook heeft ze bewoners ondersteund die geconfronteerd werden met een uitverhuizing of renovatie. Hierbij is het nodig er een bewonerscommissie komt die namens de bewoners afspraken kan maken met een corporatie.
Bewoners zijn de beste kennisdragers van een buurt. Die kennis is niet altijd aanwezig bij de gemeente of corporaties. Het is gebleken dat bewoners/ wijkraad een verschil kan maken.

Laatste keer bijgewerkt 20 Oct 2023